Call Us: +90 212 591 82 62 Email: lakehavuz@lakehavuz.com.tr
Twitter
Facebook
Havuz Yapım Aşamaları You are here: Home - Havuz Yapım Aşamaları

Yüzme havuzu tasarımında biçim ve boyut tesbiti, havuzun umuma acık bir işletme havuzu,kişiye özel veya sportif amaclı terapi havuzu olmasına göre inşa edilmelidir. Aynı zamanda arsa verileri ve kullanıcı sayıları da hesaba katılmalıdır.

İşlevi tamamen sportif faliyetler için planlanan havuzlar olimpik ve yarı olimpik havuzlarolarak gruplandırılırlar. Bu tür havuzların boyutları FİNA(Uluslararası Su Sporları Federasyonu) tarafından belirtilmiştir. Ancak bu noktada havuzun kuzey-güney doğrultusunda olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Deniz kenarında bir havuzun boyutları hesap edilirken havuzu kullanacak kişi sayısı önem ifade eder ve her konutta 4 kişinin var olduğu kabul edilerek ve bu kişilerin %40’nın havuzdan istifade edeceği hesap edilerek çıkan kişi başına 4m2 kabul edilen alanla çarpımı havuzun büyüklüğünü belirler.

Denizden uzak bölgelerde ise kullanım oranı %50-%60 arasında alınmaktadır. Yetişkin bir kişinin 1.25 metre derinlikteki suda rahatca yüzebileceği hesap edilerek havuz derinliği minumum 1.10 metre ile maximum 2.10 metre arasında hesap edilmelidir.

Havuz hangi sistemde ve kaç kişi için inşa edilirse edilsin maliyeti yüksek olduğu için belli başlı bazı ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Yaptırdığınız bir havuzdan pişmanlık değil,keyif almak istiyorsanız:

  • Havuzun mekan içindeki konumu (Yaprak döken ağaçlardan uzak olmalı)
  • İnşai tasarımı ve statik hesapları
  • Tesisatla ilgili alt yapısı
  • Tipi ve istenilen konfora erişilmesi
  • Makina dairesinin yeri ve boyutları
  • Filitre sistemi
  • Hijyenle ilgili tesisat tipi
  • Havuz içi izolasyonu, kaplamaları
  • Elektrik ile ilgili verileri
  • Aksesuar seçimleri
  • Tramplen konacak kısım (derinliği 2.50 metre olmalıdır.)
  • Dip emiş süzgeçleri kapasitesi ve güvenliği,

konularına dikkat edilmelidir. Tüm bunlar için de işin uzmanı olan kişi veya kişilere danışmalı, en uygun ve en sağlıklı olanı yapılmalıdır.

Havuzunuzun yeri ve konumuna göre sizin istemiş olduğunuz ölcülerde projelendirilip size alternatifle sunmaktayız.

Proje alternatiflerinden secmiş olduğunuz projeye göre havuzun projedeki şeklini vermekteyiz.

Telore çakıldıktan sonra gerekli belediye izin işlemlerinin yapılması ve hemen sonrasında kontrolümüz altında havuz hafriyatının alınmasına başlanmasıdır.

Hafriyat alındıktan sonra havuzun içine kuş kafesi gibi demir bağlanacaktır. Bu aşamada beton içinde kalacak olan tesisat parcaları da kurulmaktadır.

Gunite kuru karışım betondur. Seçilen karışım 6 atü basınçlı tabanca ile uygulanır.

Islak betondan ayıran temel özelliği kuru betonun tabancadan çıkarken suyla karışarak uygulanan yüzeyde çimento karbonlarının ortaya çıkmasıdır. Bu çözülme esnasında çıkan Karbonmonoksit(CO) gazı, betonu süngerimsi yapıya dönüştürür. Gunite beton uygulandığı yüzeye 240 kg/bar basınç yapmaktadır. Bu metod gunite betona çatlamazlık ve esneme özelliği katmaktadır. Tüm dünyada tünel inşaatlarında kullanılmasının başlıca nedeni esnek oluşudur.

Lake Havuz & Spa 1989’dan bu yana havuz inşaatında gunite beton uygulamasınıTürkiye’de tek, Avrupa’da dördüncü firma olarak yapmaktadır.

Havuz kaba inşaat işleri tamamlandıktan ve havuzun üst kotu alındıktan sonra istenilen ürünle (traverten mermer veya seramik tutamak) havuz cevresinin tamamen çepeçevre dönülmesidir.

Havuz içi su izolasyonu mevcut havuz suyunun buharlaşma harici kayba uğramaması yani su kacağını engellemek için uygulanmaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra seçilmiş olan kaplama ürünleriyle havuzun içinin kaplanması olayıdır.

İzolasyon ve BTB

btb

Havuz suyunun filitre edilmesi ve sürekli devir-daim olabilmesi amaçlı kurulumu yapılan bir sistemdir. Sistemin ana amacı havuz suyunun kum filitresinde dezenfekte olmasıdır. Sisteme eklenecek ara ünitelerse dozajlama pompası, havuz ısı plakaları(ejanjör) ve çeşitli teknik donanımdır. Sistem montajının bu konu üzerinde eğitim almış kişiler tarafından yapılmasında yarar vardır.

tesisat

Havuz içine konulacak aydınlatma armatürlerinin elektirik tesisatları, havuz devir-daim pompasının ve diğer ekipmanların elektirik aksamları ve topraklama hattının yapılması ile ilgili işlerdir.

tesis

karolaj klasik mobilya toptan kuruyemiş istanbul electric sliding step lambiri kahramanmaraş otelleri ithal duvar kağıdı duktil boru hazır ofis> izmir web tasarım izmir web tasarım seramik kaplama yat acentesi motor sarımı döşemelik kumaş imalatı tuz malatya oto kiralama regülatör firma rehberleri erdek oto kurtarma ankara sürücü kursu luxury womens fashion sac varil özsoy sigorta soğutma kuleleri IBC karşıyaka satılık daire huzurevi hissedilebilir yüzey kır düğünleri ingilizce kursları izmirmalatya araç kiralamaelazığ oto kiralama